Hoewel veel van de delen op Aruba wordt gedomineerd door een droog landschap, zijn er nog steeds verschillende stukken groen te vinden, ideaal voor een van ‘s werelds favoriete bezigheden. Ondanks het feit dat het kleine eiland Aruba minder golfbanen heeft dan sommige andere Caribische bestemmingen, is de sport er al lang een populaire activiteit voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen.

Ga golf spelen op Aruba, ook voor beginners en kids

Beginnende golfers en kinderen kunnen op verschillende locaties deelnemen aan lessen, terwijl de echte liefhebbers er kunnen genieten van een juweel met 18 holes, ontworpen door een van ‘s werelds toonaangevende architecten.

Terwijl je geniet van de sites op Aruba, kan je overwegen om een pauze te nemen om een golfballetje te slaan tussen enkele van de mooiste landschappen op aarde.

Tierra del Sol – De mooiste golfbanen

De mooiste golfbanen van Aruba, Tierra del Sol, liggen tussen de schilderachtige woestijnschoonheid van de noordwestkust van het eiland.

Tierra del Sol is ontworpen door de wereldberoemde golfbaanarchitect Robert Trent Jones Jr. en valt op door zijn harmonieuze integratie met het natuurlijke landschap.

Met fairways weven door stukken cactussen, Aloë Vera planten, en indrukwekkende rotsformaties, biedt de baan spelers een golfervaring als geen ander in het Caribisch gebied.

Een van de kenmerkende holes van Tierra del Sol, de gevaarlijke 3e, ligt bovenop een imposante klif met uitzicht op de Caribische Zee. Tierra del Sol staat ook bekend om zijn levendige fauna en flora, waaronder hagedissen en salamanders die er hun dagen doorbrengen in de zon en een gemeenschap van elegante zilverreigers die er de zoute moerassen bewonen.

Een high tech golfkar

Als dat niet genoeg is om je naar de kampioenschap kaliber golfbaan op Tierra del Sol te lokken, heeft deze club zijn bezoekers nog veel meer te bieden. Ongeacht het seizoen, omvatten de greenfees het gebruik van een high tech golfkar dat uitgerust is met communicatiesystemen.

Naast het dienen als caddies en scorekeepers, stellen de karren golfers in staat om eten en drinken te bestellen in het clubhuis terwijl ze op de baan zijn. Voordat ze beginnen aan deze uitdagende baan, willen beginnende golfers en kinderen misschien gebruik maken van de halve dag golflessen van Tierra del Sol. Het pakket biedt enkele uren instructies en je betaalt er weinig geld voor. Het kan zelfs een gratis lunch in het clubhuis bevatten.

Aruba Golf & Leisure

Een andere geweldige plek om aan je vaardigheden te werken tijdens een bezoek aan het eiland is de Aruba Golf & Leisure. Met een 300-meter driving range, een 18-holes putting green compleet met een chipping area en betaalbare clubverhuur, biedt Aruba Golf & Leisure alles wat je nodig hebt om te genieten van een ontspannen Caribische middag.

Omdat de oefenruimte dagelijks geopend is, is Aruba Golf & Leisure een geweldige manier om te ontspannen na een dag winkelen of sightseeing. Net als Tierra del Sol biedt de site ook golflessen aan gedurende de dag. Deze redelijk geprijsde lessen duren meestal anderhalf uur en kunnen een tegoedbon voor het naburige House of Cheng Restaurant bevatten.

The Links at Divi Aruba

Een populaire baan op Aruba is de charmante 9-holes baan bij The Links at Divi Aruba. Ontworpen door de beroemde Caribische golfbaanarchitecten Karl Litten en Lorie Viola, hebben ze er bij The Links at Divi Aruba voor gekozen om paspalum-grassen op te nemen.

Het is een van de beste oppervlakken voor golfbanen aan zee. Te midden van de luxe resorts van Oranjestad, maakt bijna elke hole gebruik van glinsterende natuurlijke lagunes en ongelooflijke Caribische landschappen.

Als je klaar bent met je ronde, kan je genieten van een luxe maaltijd in het restaurant van het hotel of de bistro bezoeken voor een snelle snack.

Aruba Golf Club

Gelegen nabij de op een na grootste stad van Aruba, San Nicolas, is de Aruba Golf Club een eenvoudige 9-holes golfbaan die al jaren een lokale favoriet is. Wat de baan mist in afstand en moeilijkheid, maakt het goed in landschappen.

De Aruba Golf Club woont in het onontwikkelde landschap aan de andere kant van het eiland en biedt golfers een ontspannen rondje terwijl ze de cactussen, walsende geiten en eindeloze Caribische horizon bewonderen.

Aruba’s Adventure Golf en Fun Park

Voor degenen die van golf op kleinere schaal houden, kunnen Aruba’s Adventure Golf en Fun Park niet worden gemist. Adventure Golf en Fun Park, met de zelfbenoemde titel als ‘s werelds grootste midgetgolfbaan, biedt ook attracties zoals waterfietsen en ander waterspeelgoed.

Gelegen in het centrum van Oranjestad, is het park al lang een favoriete bestemming van zowel lokale families als vakantiegangers.

Geweldige golfclubs bezoeken tijdens je vakantie

Hoewel Aruba nog steeds bezig is om een van de beste golfbestemmingen te worden, zijn er tal van geweldige golfclubs om te bezoeken voor een ontspannende dag in de zon terwijl je op Aruba bent.

Omdat de meeste golfterreinen van Aruba gezinsvriendelijk zijn, zal je bovendien geen beter actieve bezigheid vinden om te ontspannen na een dag op een van de meest opwindende eilanden van het Caribisch gebied.