Aruba of het eiland van Aloë

Wanneer je op het eiland Aruba de supermarkt of apotheek bezoekt, is het waarschijnlijk moeilijk om de producten met Aloë Vera te missen. Aloë Vera staat bekend als een van de beste wonderplanten ter wereld en is de afgelopen decennia in veel alledaagse producten verwerkt vanwege de helende eigenschappen. Omdat de plant het meest wordt gebruikt als huidbevochtiger, is het misschien geen verrassing dat de beste Aloë Vera ter wereld afkomstig is van een van de zonnigste en meest exotische bestemmingen.

Vandaag, meer dan een eeuw nadat de eerste planten werden geoogst, blijft het eiland Aruba een van ‘s werelds topkwekers van Aloë Vera. Tijdens een bezoek aan Aruba kunnen toeristen de invloed van de plant in veel facetten van de Arubaanse cultuur zien, de meest luxueuze Aloë Vera-producten kopen die ooit zijn gemaakt en zelfs een rondleiding maken op de plantage waar de fascinatie van de moderne wereld voor deze wonderplant is ontstaan.

Aloe Vrea plant

De geschiedenis van Aloë Vera op Aruba

Hoewel sommigen misschien geloven dat Aloë Vera inheems is in het Caribisch gebied, heeft de plant in koloniale tijden zijn weg gevonden naar Aruba en andere eilanden. Aloë Vera was zelfs volledig onbekend op Aruba tot het midden van de 19e eeuw, toen talloze handelsvaartuigen uit Afrika koloniale Caribische eilanden bezochten.

De eigen Aloë Vera-industrie van Aruba begon met een bescheiden 150 hectare grote plantage in de buurt van Hato en begon het eiland binnen enkele decennia te domineren. Tegen het einde van de 19e eeuw was Aruba ‘s werelds grootste exporteur van Aloë geworden. Tegenwoordig, met bijna twee derde van het eilandoppervlak dat nu zowel natuurlijk groeiende als geoogste Aloë Vera ondersteunt, is het geen wonder dat Aruba wel eens het eiland van Aloë wordt genoemd.

De invloed van het gunstige weer

De aloë vera gewassen op Aruba worden geholpen door hetzelfde item dat bezoekers elk jaar vanuit de hele wereld naar het eiland trekt, namelijk: het weer. Nadat de eerste gewassen waren geplant, werd beseft dat Aloë Vera ongelooflijk goed groeit op Aruba vanwege de droge omstandigheden en de consequent zonnige Caribische omgeving.

Naarmate de tijd verstreek, ontdekten onderzoekers en kwekers dat het klimaat van Aruba ook de genezende eigenschappen van de plant verbetert, waardoor het eiland enkele van de meest krachtige Aloë Vera gels ter wereld kan produceren.

Aruba Aloë

Sommige van de beste Aloë Vera-producten worden vervaardigd door Aruba Aloë, een bedrijf dat nog steeds de eerste 150 hectare grote plantage gebruikt. Zes dagen per week opent deze legendarische faciliteit zijn deuren voor reizigers voor informatieve rondleidingen die niet alleen een duidelijk licht werpen op de fascinerende geschiedenis van Aloë Vera, maar ook op de historische fascinatie van de hele wereld voor de plant.

Door de legende van Aloë Vera uit het oude Egypte tot de koloniale periode van Aruba te traceren en de vele historische toepassingen van de plant te documenteren, biedt Aruba Aloë nieuwsgierige reizigers een zeldzame blik in de wereld van een wonderplant.

Tijdens de dagelijkse rondleidingen krijgen bezoekers ook de kans om de aloë vera planten te oogsten en de productie van de ruwe gel van de plant om te zetten in enkele van ‘s werelds beste medicinale en gezondheidszorgproducten.

Een diversiteit aan populaire verzorgingsproducten

Met het originele veld van 150 hectare als middelpunt van het bedrijf, produceert Aruba Aloë een volledige lijn producten met de puurste en krachtigste Aloë Vera gel van het eiland. Internationaal bekend als enkele van de beste producten op basis van Aloë, heeft Aruba Aloë jarenlang gewerkt aan het maken van alles, van haarverzorgingsproducten tot gespecialiseerde lotions en vocht inbrengende crèmes.

Ondertussen heeft het bedrijf ook een voortrekkersrol gespeeld in botanisch onderzoek, nieuwe toepassingen voor de plant ontwikkeld en de kunst van het oogsten van ‘s werelds beste Aloë Vera geperfectioneerd.

Als je op het eiland de Aloë-fabriek van Aruba bezoekt, kun je alle verschillende producten proeven en kopen die zijn gemaakt van deze eenvoudige, maar opmerkelijke plant.

Een opwindende Aloë vakantie

Net zoals het moeilijk is om de naam Aloë Vera in je lokale winkel te missen, zul je de impact van deze plant op de Arubaanse cultuur merken van zodra je het eiland bezoekt. Van de grote planten op het Arubaanse platteland tot de talloze producten en afbeeldingen die de lokale galerijen en winkels vullen, Aloë Vera vertelt een van de belangrijkste verhalen van Aruba.

Hoewel je het eiland van Aloë kan bezoeken om te genieten van de stranden en luxe resorts, kan deze wonderplant een opwindend element toevoegen aan je Caribische vakantie. Na een paar dagen in de levendige Caribische zon te hebben doorgebracht, komt Aruba’s Aloë Vera waarschijnlijk ook van pas voor je zonnebrand!

Aruba of het eiland van Aloë

Maak in slechts 3 uur kennis met de cultuur en geschiedenis van Aruba door een paar belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken. Je bezoekt de Natural Bridge, aloë-verafabriek en Casibari-rotsformatie in een minibus met airco en een deskundige gids.